25/08/2017

Mijn Marketing team komt onvoldoende vooruit!

Balen! Mijn marketeers zijn te traditioneel. De digitale oorlog ga ik niet met ze winnen. Grote onzin! Er zit meer in Marketeers dan managers denken. De kunst is hoe haal je het eruit. 

Ik weet dat bij veel organisatie marketeers zitten in de leeftijd van 35+. Deze marketeers zijn traditioneel in de jaren 90 opgeleid. Ze hebben jaren van succes gekend, maar nu is de wereld in volle vaart aan het veranderen. Super leuk, spannend en toch ook lastig. Gelukkig gaan bijna alle Marketeers regelmatig naar de Digital congressen, lezen ze hun blogs en gaan ze naar de bekende E-marketing opleidingen.

 

 

En toch lukt het allemaal net niet! Herkenbaar?

Wat de natuurlijke neiging, van bijna iedereen, is om nog harder te gaan studeren, meer congressen te bezoeken. Allemaal meer van hetzelfde. Hiermee los je het echte probleem niet op.

Ik heb verschillende teams begeleidt die vast zaten in hun ontwikkeling en daarmee ook de output van het team. Mijn voorgangers stuurden altijd op de output. Viel het tegen nog meer druk erop. Weer allemaal meer van hetzelfde.

Om goed marketing of communicatie neer te zetten heb je een creatieve en ondernemende mindset nodig. Door “ allemaal meer van hetzelfde” te doen, laten we deze vibe of omgeving nooit toe.

Ik draai het om. Ik stuur op het ontstaan van deze mindset. Leren, proberen, testen en doorgaan. Continu weer! Er moet een spontane vibe onstaan waar iedereen het naar zijn zin heeft, zich veilig voelt, weet waar hij of zij voor werkt en de ruimte voelt en neemt om te doen. Heel simpel gezegd doorloop ik de volgende vier stappen:

Stap 1: Weet waar je naar toe wil.

Wat is je ambitie je droom, waar leef je voor! Ga dit opschrijven, doorleven. Praat met klanten of gewoon mensen op straat. Laat het leven!

Stap 2: Zorg voor de juiste resouces, geld, middelen, kennis.

Help mensen als ze kennis te kort komen. Koop het niet in, maar laat ze het leren on the road. Een beetje begeleiding doet wonderen.

Stap 3: Maak de eerste To Do stappen klein en overzichtelijk.

Het eerste snelle resultaat doet wonderen.

Stap 4: De omgeving is veilig!

Het team kan ongestoord doorgaan. De wereld er om heen heeft een beperkte toegang tot het team. Er is één persoon die een filter is voor de rest van de wereld.

 

De wereld is natuurlijk veel complexer en het gaat veel dieper dan deze vier stappen. Ik ben gegrepen door dit onderwerp omdat ik weet dat er zoveel meer rendement, effectiviteit en lol uit de huidige setting te halen is.

Wil je meer weten of meedoen? Download of onze Paper. Hierin heb ik mijn ervaringen en gedachte verder uitgeschreven. Of wat ik nog leuker zou vinden als je meedoet aan één van onze ronde tafel sessies in Leiden.

Wij kennen ook alleen maar onze waarheid ik weet zeker dat er meer is, dus als je het leuk vindt schrijf je in en kom samen met ons leren!